Skip to main content

Een groothandel GSM accessoires verkoopt ook bluetooth speakers. Deze speakers zijn tegenwoordig helemaal ‘in’, je hoort ze veel om je heen. Wat zijn de voordelen van zo’n speaker?

  • Het grootste voordeel is het draadloos streamen van muziek. Je hebt geen kabel nodig, je verbindt je telefoon eenvoudig via bluetooth met de speaker en binnen een paar seconde wordt jouw favoriete nummer al afgespeeld! Er is natuurlijk wel een maximaal aan bereik, dit is meestal ongeveer 30 meter tussen de telefoon en de speaker. Dit bereik is erg afhankelijk van de kwaliteit van de speaker.
  • De geavanceerde bluetooth speakers (en onze slimme telefoons) onthouden de verbindingen die eerder zijn gemaakt. Als jouw telefoon in de buurt van de bluetooth speaker komt, is de kans groot dat de verbinding automatisch weer tot stand komt.
  • Je hebt met een draadloze speaker geen last van kabelbreuken waardoor de verbinding minder wordt. De verbinding is van hoge kwaliteit en zonder haperingen. Zorg er wel voor dat jouw telefoon goed bereik heeft zodat jouw muziek daar ook zonder haperingen op afgespeeld kan worden.
  • Er is weinig interferentie van andere apparaten. Wi-Fi communiceert op een andere frequentie dan bluetooth. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat andere apparaten storen op de verbinding tussen je telefoon en de speaker.
  • De batterij gaat minder snel leeg met bluetooth. De speaker verbruikt weinig energie.
  • Bluetooth is de toekomst. Als je nu een bluetooth speaker aanschaft, kan je deze over een jaar nog prima gebruiken. Bluetooth werkt te doen om het te vervangen voor iets anders. Waarschijnlijk wordt bluetooth nog vele jaren gebruikt. De verbinding is erg stabiel en het energieverbruik laag. Op deze gebieden zal bluetooth ook de komende jaren de beste optie blijven.
  • Het is universeel. Een bluetooth speaker werkt met veel verschillende apparaten. De apparaten moeten wel beschikken over een bluetooth ondersteuning. Ook in het buitenland kun je prima gebruik maken van bluetooth.